Това е най-натоварената бензиностанция в Европа, ето къде се намира

  • 07 август 2022 15:19

  • 9208
  • 0
Това е най-натоварената бензиностанция в Европа, ето къде се намира
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Първата събота на август, когато юлските туристи в Европа се връщат у дома, а августовските търсачи на слънце се отправят на юг, е най-натовареният ден в годината на най-натоварената бензиностанция на континента, съобщава bg-voice.com.

И дори рязкото покачване на цените на горивата в световен мащаб не възпря хиляди шофьори и камиони да заредят резервоарите си на бензиностанцията на Shell Berchem в южната част на Люксембург, на оживената магистрала А3.

Вижте колко ще важи отстъпката за горивата

Великото херцогство може и да е малко, но е кръстопът между Белгия, Германия и Нидерландия.

и пътят на юг към ваканционните плажове на Франция, Италия и Испания.

И – което е от решаващо значение през лятото на рязко покачващите се цени на горивата – страната е известна с евтиното си гориво, което я прави предпочитано място както за шофьори на камиони на дълги разстояния, така и за пътуващи семейства, които се съобразяват с разходите си, съобщи АФП.

Дори и извън ваканционния наплив френските и германските шофьори и трансграничните работници често зареждат гориво в Люксембург.

Когато крайната дестинация на семейството е в Средиземно море, а пълният резервоар с гориво струва над 100 евро (долара), икономиите се увеличават.

Два камиона-цистерни с вместимост 40 000 литра бяха на път да направят между 16 и 20 обиколки на ден, за да поддържат работата на бензиновите и дизеловите помпи на Berchem, докато огромната предна площадка се пълнеше с кемпери.

Росица Валентинова
9208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини