Близо 700 мигранти бяха спасени край бреговете на Южна Италия

  • 24 юли 2022 16:34

  • 531
  • 3
Близо 700 мигранти бяха спасени край бреговете на Южна Италия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Близо 700 мигранти бяха спасени днес край бреговете на Южна Италия, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на италианската брегова охрана.

Бреговата охрана съобщи също, че на сушата са били извадени и телата на петима загинали.

Повечето от 674-те мигранти са били открити на борда на рибарска лодка, отдалечила се на около 200 км от бреговете на южната област Калабрия, а други са били извадени директно от водата.

Операцията по издирване и спасяване на мигрантите е била проведена от италиански търговски кораб, като в нея са участвали също така служители на бреговата охрана и финансовата полиция. 

Италия прехвърля мигранти на други места, след като центърът в Лампедуза беше препълнен

Тази сутрин мигрантите са прехвърлени в пристанищни градове в Сицилия и Калабрия. 

Телата на петимата загинали са били отнесени в моргата на болница в сицилианския град Месина, допълва БТА. 

От началото на годината досега в Италия са пристигнали над 34 000 мигранти и търсещи убежище, като за същия период на предходната година техният брой е бил около 25 500, става ясно от данни на италианското вътрешно министерство.

Средиземноморските страни, през които преминават основните мигрантски маршрути към Европа, тази година очакват вълна от над 150 000 души от Африка и Близкия изток заради недостига на храни, предизвикан от конфликта в Украйна.

Последвайте канала на

Весела Найденова
531 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БЪЛГАРИЯ

2022.07.24 | 19:34

3
Да ги потопят това са завоеватели !!!
Удавете ги тия ГОИ...

2022.07.24 | 18:13

2
Нямат ли надраскани по ръцете/краката св*ас*ти*ки, тотенкопф, портрети на Хи*тл*ер, надписи Бяла Гордост/Сила - давете ги смело тия ГОИ... Ние в Европа сме / пак сме си нацисти/фашисти и тук подркрепяме/симпатизираме и най-вече ОБИЧАМЕ нацисти/фашисти - като нашите братя и сестри от Азов!!! Ааааааа - за малко да забравя...!!! Все пак, ако са сходни мургавелковци - ги питайте нещо на иврит, че може да са нашите братя ционисти/нацисти/фашисти от Израел, а те въпреки цвета на кожата им, гърбавите им носове, и другите множество малформации/недъзи, които по принцип не се вписват много, много в устава, за "правилен" арийски екземпляр - все пак са си от нас... Вижте ги само колко последователно/методично/систематично избиват Гоите от Палестина през няколко месеца...!!! :)
nn

2022.07.24 | 18:06

1
cestito pedali uvelicihte broiat na manafite za da vi shibat i ubiicite da izbivat narodat vi.

Добави коментар

Водещи новини