Eколози "отвлякоха" белгийския премиер (видео)

  • 26 юни 2012 11:38

  • 594
  • 0
Eколози "отвлякоха" белгийския премиер (видео)
©

Скандално видео послание на екологичната организация Greenpeace се разпространява в Youtube , съобщиха медиите в Белгия.

В професионално заснетия клип от 48 секунди се представя сцена на отвличане на белгийския премиер Елио Ди РупоЕлио Ди Рупо Eлио Ди Рупо – белгийски политик и премиер на страната от 5 декември 2011 г. Елио Ди Рупо е. Действието се развива в сумрачни помещения, през които мнимият Ди Рупо е влачен с вързани ръце и крака. След това маскираните му похитители го завързват с тиксо за стол, покриват главата му с бяла качулка и започват да го давят, като го поливат с вода - мъчение, използвано от американските власти в затвора в Гуантанамо. След като камерата показва агонизиращия "премиер", един от маскираните маха качулката на похитения, друг насочва към челото му пистолет, а трети му показва табела, на която явно е написано изявление. Чува се треперещия глас на отвлечения, който произнася думите "ядрените централи ще продължат да работят още 10 години" - както е написано на табелата пред погледа му.

Същевременно на екрана се появява надпис "Елио, не се оставяй ядрената мафия да те отвлече. Да затворим централите". В клипа не се вижда лицето на мнимия премиер, но актьорът е облечен в костюм и ясно е показана неговата червена папийонка - основен белег в стила на белгийския министър-председател.

Клипът е озаглавен "Еlectracabel (мажоритарен собственик на белгийските АЕЦ) взима за заложник Елио ди Рупо".

Последвайте канала на

БТА
594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини