В Кипър обмислят връщането на маските на закрито

  • 27 юни 2022 13:57

  • 387
  • 0
В Кипър обмислят връщането на маските на закрито
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Кипър се обмисля връщането на задължително използване на защитна маска на някои закрити места заради значителното увеличаване на случаите на коронавирус. Здравното министерство отново издаде препоръки за спазване на мерките за лична защита.

Близо 7300 са новооткритите положителни случаи на коронавирус в Кипър през изминалата седмица, което е почти 10% от направените тестове, увеличават се и хоспитализираните пациенти, съобщи здравното министерство в седмичната си справка, цитирани от БНР.

Днес до края на деня здравният министър Михалис Хаджипанделас очаква мнението на членовете на Научния консултативен комитет за развитието на епидемичната ситуация. Той поставя пред тях и въпроса дали да се върне използването на маска в аптеки, за служителите в ресторанти и места за развлечение, както и на някои социални събития.

Проф. Аргирова разкри симптомите на новия COVID вариант

 

От здравното министерство отново препоръчаха хората да спазват мерките за лична защита, за да се предотврати по-голямо разпространение на заразата.

Продължава и поставянето на четвъртата бустерна ваксина срещу коронавируса, напомни здравното министерство днес. Тя се препоръчва за хората над 60-годишна възраст, здравни специалисти, пациенти с редица хронични заболявания.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини