Последен Съвет по общи въпроси за френското председателство

  • 21 юни 2022 07:10

  • 902
  • 1
Последен Съвет по общи въпроси за френското председателство
© Novini.bg/Canva

В Люксембург днес се провежда последният за френското председателство Съвет по общи въпроси, на който трябваше да бъдат обсъдени преговорните рамки с Република Северна Македония и Албания.

София не представи своя позиция и днес не се очакват решения по въпроса. България е представена в Люксембург от заместник-министъра на вътрешните работи Васил Георгиев.

Снощи посланикът ни в ЕС Румен Александров е информирал колегите си за следващите стъпки на София по така нареченото "френско предложение" за разрешаване на спора между България и Северна Македония и започването на преговори за членство със Скопие и Тирана.

Премиерът на РСМ: Преговорната рамка трябва да е многостранен документ, а двустранните проблеми да се решават с двустранни договори

В четвъртък преди началото на срещата на върха лидерите на страните от ЕС ще разговарят с колегите от страните от Западните Балкани. Тогава България отново ще може да представи позицията си.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в поканата си до европейските лидери, че Западните Балкани са важни за ЕС и ЕС е важен за Западните Балкани". Затова трябва да се даде нова енергия на процеса на разширяване и интеграция на страните от региона

Последвайте канала на

Радина Лазарова
902 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.21 | 09:28

1
Западните Балкани са важни за ЕС, да, но ЕС не е важен за Западните Балкани!

Добави коментар

Водещи новини