Преименуват "Газпром Германия" на "Секюринг енерджи фор Юръп"

  • 14 юни 2022 22:11

  • 3233
  • 3
Преименуват "Газпром Германия" на "Секюринг енерджи фор Юръп"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германските власти са решили да преименуват компанията "Газпром Германия" на "Секюринг енерджи фор Юръп" (Securing Energy for Europe), съобщи днес пресслужбата на кабинета, цитирана от БТА.

В крайна сметка "Газпром Германия" ще бъде преименувана, се посочва в комюникето. Този ход ще изпрати ясен сигнал на пазара, че целта на предприетите мерки е да се гарантира снабдяването с енергия на Германия и Европа, се посочва в текста.

Преносът на газ по "Северен поток-1" е ограничен поради забавени ремонтни дейности

Германското правителство е решило да постави "Газпром Германия" под дългосрочно външно управление и да отпусне многомилиарден заем, за да я спаси от възможен фалит, информира пресслужбата.

Ведомството на федералния канцлер, министерство по въпросите на икономиката и опазване на климата, както и финансовото министерство решиха да удължат срока на попечителското управление на "Газпром Германия" и след септември 2022 г., съобщи кабинетът. Посредством заем от "Ка Еф ве" (KfW) германското правителство няма да допусне фалит и ефекта на доминото върху пазара, се посочва в комюникето.

Германия ще предостави пакет от 9-10 милиарда евро за „Газпром Германия“, съобщи правителствен източник, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3233 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.15 | 10:56

3
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ
Еми…

2022.06.15 | 08:44

2
Г@й прайд Германия трябваше да е името или по точно свещакен без отоплякен заради газен!

2022.06.15 | 04:09

1
по- добре да я бяха кръстили чери криим пай фор Юръп

Добави коментар

Водещи новини