Новият гръцки премиер приет по спешност в болница

  • 22 юни 2012 18:58

  • 1015
  • 0
Новият гръцки премиер приет по спешност в болница
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 отказа среща на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на стадиона в Гданск.

Говорителят на правителството съобщи за решението му по-възможно най-дипломатичен начин. Причината е – неотложен ангажимент на премиера. Час след официалния отказ изтече информация, че премиерът е приет по спешност в болница за очна операция.

Футболната среща тази вечер между националите на Гърция и Германия разпали страстите на гърците. Интернет пространството е заето от футболно-политически коментари. Присъствието на канцлера Меркел е повод за остри нападки, които не засягат футбола, а политиката на Берлин.

В отговор на германските медии, които виждат в мача-среща на „длъжници и икредитори”, за гърците това е битка между Давит и Голиат. Едно е сигурно, че тази вечер голямата футболна битка ще бъде гледана от 10 милиона гърци в страната и още толкова в чужбина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1015 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини