ООН предупреди помощта за украинските бежанци да не бъде за сметка на останалите

  • 20 май 2022 13:42

  • 1767
  • 2
ООН предупреди помощта за украинските бежанци да не бъде за сметка на останалите
© Getty Images

Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди предупреди днес, че посрещането на нуждите на украинските бежанци не трябва да бъде за сметка на останалите, избягали от родните си страни и получили закрила хора.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6609

По неговите думи, ако се допусне това да стане, последиците ще се върнат като бумеранг. По неговите думи тази година се очаква броят на бежанците в световен мащаб на нарасне, като влияние ще оказват недостигът на храни, повишението на цените и нестабилността. Гранди посочи, че украинските бежанци досега са осем милиона, а още толкова са разселените в Украйна след руското нападение.

Над един милион са украинските бежанци, пристигнали в Румъния от началото на февруари

Миналата година бежанците по света бяха 84-85 милиона, отбеляза върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който бе поканил Гранди на днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи, посветено на въпросите на развитието. Бюджетните ни възможности са ограничени, трябва да ги преразпределим, но не можем безкрайно да ги увеличаваме, добави Борел. Той уточни, че близо 90 на сто от помощта за сирийските бежанци се осигурява от европейските страни.

Весела Найденова
1767 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Удавете ги тия ГОИ...

2022.05.20 | 15:01

1
Нямат ли надраскани по ръцете/краката св*ас*ти*ки, тотенкопф, портрети на Хи*тл*ер, надписи Бяла Гордост/Сила - давете ги смело тия ГОИ... Ние в Европа сме / пак сме си нацисти/фашисти и тук подркрепяме/симпатизираме и най-вече ОБИЧАМЕ нацисти/фашисти - като нашите братя и сестри от Азов!!! Ааааааа - за малко да забравя...!!! Все пак, ако са сходни мургавелковци - ги питайте нещо на иврит, че може да са нашите братя ционисти/нацисти/фашисти от Израел, а те въпреки цвета на кожата им, гърбавите им носове, и другите множество малформации/недъзи, които по принцип не се вписват много, много в устава, за "правилен" арийски екземпляр - все пак са си от нас... Вижте ги само колко последователно/методично/систематично избиват Гоите от Палестина през няколко месеца...!!! :)

2022.05.20 | 17:24

2
Ужас ! Какво ще ги прави РУСИЯ толкова много пленници ? Десетки хиляди са в котлите ! Някои на разстрел , а другите в Мариупол да го възстановяват и на полето да копат и сеят ! Самоизхранване !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини