Украинската армия съобщи за ожесточени боеве в Донбас

  • 12 май 2022 13:07

  • 1512
  • 0
Украинската армия съобщи за ожесточени боеве в Донбас
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Руските войски са засилили атаките си в Източна Украйна и изглежда са завоювали някои нови позиции в Донбас, според украинската армия, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5605

"Врагът продължава с опитите си за атака в Източната оперативна зона с цел да установи пълен контрол над Донецка, Луганска и Херсонска област и да поддържа сухопътния коридор към временно окупирания Крим", заяви в днешната си сводка за бойните действия украинският генерален щаб.

Според съобщението руските атаки в Донбас са съсредоточени върху градовете Северодонецк, Лиман, Бахмут, Авдеевка, Курахово, както и Рубижне, което до голяма степен е окупирано от руските сили.

"В района на Северодонецк врагът атакува Кудряшовка и самия Северодонецк и постига частични успехи", призна украинското военно командване.

С надеждата да напреднат към малкия град Лиман руските войски са се опитали да монтират понтонни мостове над река Северски Донец.

Снощи украинският генерален щаб заяви, че тези понтони са били унищожени.

Руските сили са обкръжили почти изцяло Северодонецк

Същевременно Москва изпраща подкрепления към войските си на фронтовата линия в района на Славянск, една от най-важните цели на руската офанзива в Донбас.

Според съобщението в зоната са пристигнали още около 300 руски военни машини преди предстоящи нови атаки.

Руското министерство на отбраната съобщи, че силите му са ударили два склада за боеприпаси в Черниговска област, предаде Ройтерс, като се позова на ТАСС.

Виолета Симеонова
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини