САЩ признаха за участието си в потъването на крайцера "Москва"

  • 06 май 2022 10:54

  • 15958
  • 32
САЩ признаха за участието си в потъването на крайцера "Москва"
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Съединените щати са обменили с Украйна разузнавателна информация за местоположението на руския ракетен крайцер "Москва" преди удара, при който военният кораб беше потопен, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13104

Американско длъжностно лице заяви вчера, че Украйна сама е взела решение да стреля и да потопи флагмана на руския Черноморски флот, използвайки собствените си противокорабни ракети. Заради руските атаки от морето срещу украинските брегове САЩ са предоставили на Киев "разузнавателна информация", която включва местоположението на руски военни кораби, каза пожелалият анонимност източник.

Излязоха първи снимки от потъването на руския крайцер "Москва" в Черно море

Той заяви, че САЩ не са знаели предварително, че Украйна планира да нанесе удар по "Москва". Телевизия Ен Би Си първа съобщи за американската роля в потопяването на кораба. 

Администрацията на Байдън увеличи обмена на разузнавателна информация с Украйна, наред с доставките на оръжия и ракети, за да ѝ помогне да отблъсне руското нашествие. Разкриването на американската подкрепа за удара по "Москва" идва в момент, когато Белият дом е подложен на натиск от страна на републиканците да направи повече в подкрепа на украинската съпротива и когато социологическите проучвания показват, че американците се питат дали президентът Джо Байдън е достатъчно твърд към Русия.

Самолет "Посейдон" на ВВС на САЩ е прелетял над Черно море малко преди потъването на "Москва"

Откакто руският президент Владимир Путин нареди на руските сили да нахлуят през февруари, Белият дом се опитва да балансира между подкрепата за Украйна, която е демократичен съюзник, и това да не направи нещо, което би провокирало пряка война между Русия и НАТО, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
15958 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Пешо

2022.05.16 | 15:36

32
Надявам се и останалите бързо да го последват! А след тях и к. ремълския касапин!
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.06 | 14:55

28
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
.....

2022.05.06 | 16:43

31
Не са изтрити защото няма цензура както в кремъл. Тука и навсякъде в свободният свят има свобода на словото и иможеш да видиш всички гледни точки. Въпросните нацисти обаче не са на руска територия да бомбандират детски градини и тн. а си бяха проблем на украйна. Западните медии не ведъж са показвали грешките и и своеволията на западни държави, така че сам си прави изводите.
Путлер капут!

2022.05.06 | 15:44

30
Скоро и розовия площад с кулите ще бъде бомбен и разрушен.

2022.05.06 | 15:37

29
Скоро ще има Биг Бенг в Лондон.
Ongoing Wars Wiki - Google

2022.05.06 | 14:54

27
От "четивото" Война има само в Украйна, и хора не умират никъде другаде - Тоя неадекватник - какви ги говори??? Ако не знаете английски, та да прочетете линка от по-горе, то може и българския вариант - Списък с активни военни конфликти - в Гугъл, но той е къде, къде по-зле поддържан и информацията и/или източниците са в пъти по-малко, от английския вариант... Иначе за Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. и т.н. е пределно ясно, че никога не са били нападани - това са само слухове... Тези Специални Военни Операции - Пустинна Буря и/или Шок и Ужас - са Путинова пропаганда... Пък и до 20/30 години успешно ще бъдат изтрити, от набиращия сила - Новговор :) То вече има сумати видеа, на млади япончета, които не знаят, че бабите и дядовците им са били стопени от Атомните бомбардировки/геноциди на САЩ...
Волинско клане - Уикипедия

2022.05.06 | 14:52

26
От "четивото" за евентуален ядрен удар/геноцид в Украйна... Много хубаво описание на американските зверства в Хирошима и Нагазаки, които са си геноцид :) Повече такива четива да има - за да знаят младите, а старите да си припомнят :) Може и за Клането в Но Гун Ри, Килимните Бомбардировки в Камбоджа, за Напалма във Виетнам, за Клането в Ми Лай, за Портокаловия Агент, за Белия Фосфор в битките за Фалуджа едно и две и т.н. и т.н.... Абе много са им геноцидите на американците - ще има да пишете...!!! Ехеееее :)
Санитар

2022.05.06 | 14:34

24
С ДНЬОМ ПОБЕДОЙ!СЛАВА РОССИИ!
Е чакай де?!

2022.05.06 | 14:48

25
Днес сме все още 6.05...
Анонимен

2022.05.06 | 11:26

7
Дано потъне цялата руска "сволач"
Кака Пена от Бусманци!

2022.05.06 | 14:15

23
Само с ,,дано",няма да се получи нищо...

2022.05.06 | 14:11

22
Хамериканците яко ще повръщат ! Иранците чакат руски ракети като топъл хляб !
МНОГО ИНТЕРЕСНО!

2022.05.06 | 14:11

21
А САЩ не изгаряха ли мирни жители и деца на Виетнам ,директно от самолетите с НАПАЛМ...???!!!А някой може ли изобщо да си представи,че Руската Армия ще си позволи такова издевателство...?!?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини