Гутериш призова за четиридневна хуманитарна пауза на боевете в Украйна

  • 20 април 2022 09:48

  • 540
  • 2
Гутериш призова за четиридневна хуманитарна пауза на боевете в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

За спиране на огъня в Украйна в навечерието на Възкресение Христово призова генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно, предаде NOVA.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13767

„Великденските празници трябва да бъдат момент на обединение около спасяването на животи и насърчаването на диалога за край на страданието в Украйна”, каза още генералният секретар на ООН и призова за четиридневна хуманитарна пауза на Светлата седмица, която да започне на Велики четвъртък и да продължи до Великден, 24 април, за да се даде възможност за отваряне на поредица от хуманитарни коридори.

Засега украинските войски успяват да удържат фронта в Източна Украйна

„Вместо празнуване на нов живот, този Великден съвпада с руската офанзива в Източна Украйна. Интензивната концентрация на сили и огнева мощ прави тази битка неизбежно по-насилствена, кървава и разрушителна. Настъплението и ужасните жертви на цивилните, които сме виждали досега, могат да избледнеят в сравнение с ужаса, който ни предстои. Не може да се позволи това да се случи”, каза още Гутериш.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Путин е подсигурил

2022.04.20 | 11:39

2
достатъчно екарисажи за тъпите руски говеда.
яяяя

2022.04.20 | 10:28

1
Не и никога -за да се организират урките . Непрекъснат бой по фашистите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини