Оповестиха подробности за германския офицер от резерва обвинен в шпионаж за Русия

  • 01 април 2022 18:30

  • 947
  • 1
Оповестиха подробности за германския офицер от резерва обвинен в шпионаж за Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германски прокурори съобщиха, че са повдигнали обвинение срещу бивш германски офицер от резерва за това, че в продължение на няколко години е шпионирал в полза на руска разузнавателна служба, съобщава БТА.

Обвинителният акт срещу заподозрения, идентифициран само като Ралф Г. в съответствие с германските правила за защита на личните данни, е внесен на 16 март в съда в Дюселдорф, уточняват от федералната прокуратура.

Прокуратурата уведоми МВнР за пореден руски шпионин у нас

Оттам посочват, че освен длъжността си в германската армия, заподозреният е бил член на няколко германски бизнес комитета благодарение на цивилната си работа. Прокуратурата не посочва подробности.

Твърди се, че заподозреният е бил в контакт с руското разузнаване "чрез различни хора" до октомври 2014 г. и е предавал информация, свързана с дейностите му както като военен, така и като цивилен, до март 2020 г.

Прокурорите заявиха, че това включва информация за резервите на германския Бундесвер и за гражданско-военното сътрудничество, както и сведения за ефекта от наложените срещу Русия санкции през 2014 г. върху Германия и Европейския съюз, както и от спрения вече проект за газопровод "Северен поток 2".

Твърди се, че заподозреният е предоставил на руската служба, с която е контактувал,  и лични данни за контакт с високопоставени военни и бизнес служители. Според прокурорите той е предоставил и "обзори"  на политиката за сигурност и отбрана на САЩ и западните им съюзници.

В замяна на усилията си той получавал покани за руски официални събития, твърдят те.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.02 | 02:20

1
ИМЕТО НА РУСКИТЕ РАКЕТИ “ИСКАНДЕР“ (АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ) НЕ ПОКАЗВА ЛИ, ЧЕ УМОПОМРАЧЕНИЯТ ПУТИН МЕЧТАЕ ДА ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА ? ЗА 5 СЕДМИЦИ ЗАГИНАХА 18000 РУСКИ ВОЙНИЧЕТА И ХИЛЯДИ ЦИВИЛНИ В УКРАЙНА !!! ЗА ДОБРОТО НА ВСИЧКИ – ПУТИН В ЛУДНИЦАТА !!!

Добави коментар

Водещи новини