Поредна стачка на служители по сигурността блокира летищата в Германия

  • 22 март 2022 10:49

  • 1255
  • 1
Поредна стачка на служители по сигурността блокира летищата в Германия
© Getty Images

Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради спор около заплащането, нарушиха трафика на осем германски летища. Причината за недоволството на персонала по сигурността е заради спор около заплащането, предаде БТА.

Стачката ще обхване летищата Франкфурт, Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн/Бон.

Синдикалният гигант "Ферди" (Verdi) обяви поредните стачни действия, които започнаха в полунощ (01:00 часа българско време) и ще продължат 24 часа.

От синдиката искат почасово увеличение на заплатата за служителите по сигурността на летищата от поне 1 евро (1, 11 долара), както и изравняване на възнагражденията в различните региони. 

Заради липсата на контрол по летищата, много пътници няма да могат да се качат на борда на самолетите за полетите от най-голямото германско летище във Франкфурт, предупреди операторът "Фрапорт“ (Fraport).

Контролът ще е налице за транзитните пътници. 

Нови нарушения на въздушния трафик в Германия заради стачки

Нов кръг преговори са насрочени за четвъртък (24 март) в Раунхайм, извън Франкфурт, като синдикатите се опитват да уредят спора за договорите на 25 000 души персонал по сигурността на национално равнище.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наблюдател

2022.03.22 | 13:47

1
Поредното изнудване и извиване на ръцете на пътниците от мързеливи хора без никакво образование и квалификация. Тези мерки по сигурността отдавна са излишни и неефективни и са се превърнали на хранилка на мързеливите Германци от араб*ски и тур*ски произход. Жалка работа!

Добави коментар

Водещи новини