Лондон: Украинските ВВС и ПВО продължават да защитават ефективно въздушното пространство на страната

  • 20 март 2022 06:49

  • 2811
  • 4
Лондон: Украинските ВВС и ПВО продължават да защитават ефективно въздушното пространство на страната
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британското министерство на отбраната смята, че украинските военновъздушни сили и силите за противовъздушна отбрана „продължават да защитават ефективно украинското въздушно пространство“, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13411

„Русия не успя да получи контрол върху въздушното пространство и до голяма степен разчита на дистанционни оръжия, стрелящи от относителната сигурност на руското въздушно пространство, за да поразява цели в Украйна“, написа министерството в Туитър.

„Спечелването на контрол във въздушното пространство беше една от основните цели на Русия в първите дни на конфликта и продължаващото неумение да го постигне значително притъпи нейния напредък“.

Междувременно украински военен представител потвърди за украински вестник, че в петък руските сили са извършили ракетен удар по склад за ракети и муниции в селището Делятин в Иванофранкивски регион в Западна Украйна.

Говорителят на украинските ВВС Юрий Ихнат каза вчера за в. „Украинска правда“, че не е потвърдено, че руската ракета наистина не била хиперзвукова „Кинжал“.

Украинският Съвет за сигурност забрани работата на проруските партии

Игор Конашенков – говорителят на руското военно ведомство, каза по-рано вчера, че руските военни са ударили в петък подземен склад в Делятин с хиперзвукова ракета „Кинжал“ при първата й докладвана бойна употреба.

Според руски служители, „Кинжал“, превозван на борда на руски изтребители МиГ-31, има обсег до 2000 километра и лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука.

Последвайте канала на

Калина Христова
2811 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров

2022.03.20 | 10:36

4
Военният престъпник Тони Блеър иска война срещу Русия, дори ядрена война, ако е „необходима“!! А кучето на войната Бернар Леви, човек на Сорос, подбудител и финансист на всички война на САЩ в чужбина, е забелязан вчера в Одеса при фашистите. БЕСНИТЕ КУЧЕТА НА ВОЙНАТА ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТА, ДОРИ С ЯДРЕН ХОЛОКОСТ.

2022.03.20 | 08:16

3
Tвъpденията не бяха подкpепени с дoказателcтва.
Смях в залата :)

2022.03.20 | 08:01

2
Нова укро мода! Всеки укрофашист да бъде пигребван със Стингър! Да го изстреля бързо-бързо към отвъдното :)
Дообре

2022.03.20 | 07:11

1
Англетата са по-тъпи и от краварите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини