Герхард Шрьодер се е провалил в опитите си за посредничество между Киев и Москва

  • 16 март 2022 15:15

  • 648
  • 0
Герхард Шрьодер се е провалил в опитите си за посредничество между Киев и Москва
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Украинският посланик в Германия смята, че опитите на бившия канцлер Герхард Шрьодер за посредничество между Киев и Москва са се провалили. „За нас този въпрос е приключен", каза пред ДПА украинският посланик в Германия Андрий Мелник.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6589

За Украйна е безсмислено да продължава да разговаря с Шрьодер, каза дипломатът и изрази съжаление, че нищо не се е получило. Шрьодер замина от Истанбул за Москва миналата сряда, където според източници на ДПА е разговарял с Владимир Путин. Бившият канцлер е дългогодишен приятел с руския президент, който преди три седмици нареди нахлуването на Русия в Украйна. Връзките му с Кремъл и постовете, които заема в руския бизнес, му създадоха проблеми с неговата Германска социалдемократическа партия. 

Призоваха бившия немски канцлер Шрьодер да напусне работата си за "Газпром"

Мелник отново отбеляза, че посредническите усилия на Шрьодер са плод на негова собствена инициатива, а не са предприети по молба на Украйна. „Все още имаше някаква надежда за успех, иначе никой от Украйна нямаше да е готов да го изслуша“, добави посланикът. В неделя Шрьодер лично е информирал украински представител за разговорите му в Москва. „Но резултатите са били напълно безполезни. Нищо ново не бе съобщено, което да не знаем от собствените си преговори с Русия. Жалко, че тази възможност беше пропиляна“ каза дипломатът, описвайки ситуацията като „трагична“. По-рано той каза приблизително същото и пред вестник "Билд", припомня БТА.

Филип Епитропов
648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини