Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за Украйна през идните дни

  • 25 февруари 2022 12:35

  • 1047
  • 3
Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за Украйна през идните дни
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис Джонсън обеща да увеличи британската подкрепа за Украйна през идните дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13930

В разговор с украинския президент Володимир Зеленски “премиерът обеща да предостави по-голяма британска подкрепа на Украйна през идните дни, докато светът и народът на Украйна продължават да показват, че Путин не може да действа безнаказано”, заяви говорител на Даунинг стрийт.

Джонсън не уточни в какво ще се изразява тази подкрепа.

По време на разговора Зеленски е информирал Джонсън за последните действия на руската армия, включително “ракетните и артилерийски удари срещу украински градове и ужасните събития, случили се в Киев рано тази сутрин”, съобщи канцеларията на премиера.

Борис Джонсън обяви санкции срещу над 100 руски физически лица и компании

Той е уверил президента на Украйна, че целият свят е ужасен “пред лицето на това, което Путин прави в момента”.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс припомни обаче в ефира на Би Би Си, че Лондон няма да изпрати свои войски, които да се бият срещу руската армия. В подобен случай “ще започне европейска война, защото сме страна членка на НАТО”, посочи той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
самба

2022.02.25 | 12:55

3
Последни новини... След нахлуването на Русия в Украйна, в Англия беше взето историческо решение. Руският милиардер Роман Абрамович, собственик на Челси, един от клубовете от английската Висша лига, получи забрана за влизане в страната. Според новините в английската преса на дневен ред е и изземването на Челси.

2022.02.25 | 12:42

1
А защо не веднага,чака да види накъде ще задуха вятъра като всички други!
Точно така

2022.02.25 | 12:45

2
Всички са мишкари санкцийки манкцийки! Надървийте му патката на Путин! Разката фамилията на всички кравари и мишоци и си тръгна!

Добави коментар

Водещи новини