Олаф Шолц: Руската инвазия в Украйна поставя под въпрос мира в Европа

  • 24 февруари 2022 15:55

  • 724
  • 2
Олаф Шолц: Руската инвазия в Украйна поставя под въпрос мира в Европа
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Руската инвазия в Украйна излага на опасност живота на много невинни хора и поставя под въпрос мира в Европа, заяви германският канцлер Олаф Шолц, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13841

"Руският президент наруши още веднъж по един крещящ начин международното право", се казва в изявление на Шолц. В него се допълва, че нищо не може да оправдае всички тези действия на руския държавен глава. "Това е войната на Путин", допълва Шолц. Заради кризата той свиква германските депутати на извънредно заседание тази неделя.

"Путин носи по този начин страдание и разрушение на преките си съседи, той нарушава суверенитета и границите на Украйна, излага на опасност живота на много невинни хора в Украйна и в крайна сметка, той поставя под въпрос мира на нашия континент", повтори Шолц.

"В качеството си на председател на Г7 ще се ангажирам днес по време на видеоконференция с държавните и правителствените ръководители на тези страни в подкрепа на една единна и ясна реакция", заяви той и предупреди, че ще има нови сурови санкции срещу Москва.

"Ще видим, че Путин допусна сериозна грешка с войната си", добави той и призова Русия да спре незабавно с военната атака и с кървавата баня.

Русия нападна Украйна. Киев: Всеки, който може да държи оръжие - да минава във войските

Последвайте канала на

Константин Тодоров
724 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.24 | 16:32

2
ААМИИИ КО ША КАЖИШ ЗА АРАБИТЕ МИГРАНТИ КЪДЕ ЗАВЗЕХА ГЕРМАНИЯ , А ТУРСКИТЕ ОРДИ , ИСЛЯМА НЕЕ ЛИ ЗАПЛАХА ЗА ЕВРОПА БЕ ИДИОТ
ии

2022.02.24 | 16:21

1
Тоя помияр е дъното на немската политика

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини