Борис Джонсън смята, че има „ясни доказателства“, че Русия ще нахлуе в Украйна

  • 14 февруари 2022 15:17

  • 7011
  • 7
Борис Джонсън смята, че има „ясни доказателства“, че Русия ще нахлуе в Украйна
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Обединеното кралство Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е призова Русия да се отдръпне от „ръба на пропастта“, предупреждавайки, че има доста ясни доказателства, че Русия ще нахлуе в Украйна, пише The Financial Times.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13464

„Това е много, много опасна, трудна ситуация, ние сме на ръба на пропаст, но все още има време президентът Путин да се оттегли“, заяви той.

Премиерът на Полша: Владимир Путин иска да разцепи НАТО

Джонсън каза пред репортери, че „светът трябва да си научи урока от 2014 г.“, когато Русия анексира Крим, като призова Европа да прекрати зависимостта си от руските въглеводороди.

Съдбата на газопровода "Северен поток 2", който ще пренася руски газ през Балтийско море до Германия, е една от най-големите пречки в трансатлантическия дебат за това кои санкции да наложи срещу Москва в случай на инвазия.

„Трябва да намерим алтернативни източници на енергия. Пригответе се да наложите някои много, много тежки икономически последици на Русия“, каза британският премиер.

Бен Уолъс, министър на отбраната на Обединеното кралство, разкритикува дипломатическите усилия този уикенд, казвайки пред вестник Sunday Times, че това е равносилно на успокоение и във въздуха се усеща „полъх на Мюнхен“.

Българка в Украйна: Очакването Русия да ни нападне не е от сега

В отговор на коментарите на Уолъс, Джонсън каза: „Мисля, че министърът на отбраната е абсолютно прав, като казва, че е много важно, че трябва да бъдем силни, трябва да бъдем решителни и трябва да бъдем единни“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
7011 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Петров

2022.02.14 | 22:53

7
Бившата конгресменка Тулси Габард (D-HI) се изказа силно през уикенда, разкривайки онези, които стоят зад безумната военна инициатива срещу Русия. Тя туитира 4-минутен клип от появата си в събота вечерта на Fox News, с туит, обясняващ как „Байдън може много лесно да предотврати война с Русия, като гарантира, че Украйна няма да стане член на НАТО. По телевизията тя обвини, че „Байдън и военните лидери всъщност искат Русия да нахлуе в Украйна. Защо биха направили така? Това дава на Байдън извинението да наложи драконовски санкции... и циментира Студената война... Военно-индустриалният комплекс е този, който печели от това; те ясно контролират администрацията на Байдън; разпалители на войната от двете страни във Вашингтон, които нагнетяват това напрежение.
Анка Британка

2022.02.14 | 19:03

6
Бате Боре, пак са те подвели в информацията..нали всичко знаете...а една реална оценка на политическата обстановка не може да направите...няма да има война предизвикана от Източния Фронт :)
Росен

2022.02.14 | 17:21

5
Продънихте ни ушите с пропагандни заглавия и коментари. Само, че Русия така и не ще да напада никой и думите ви остават да висят като сополи в нищото.
Тулупь

2022.02.14 | 16:54

4
Млъквай капитал-перука
щом

2022.02.14 | 16:41

3
щом чорлавият е казал, тъй ще да е.
ВащаМ..Краварска

2022.02.14 | 16:35

1
Те и "доказателствата"за химическото оръжие на Садам бяха "ясни",докато изкормихте и окрадохте с другите краваре(братчедите от ФАЩ) подредената му и богата държавица ,и избихте милиони мирни граждани.Даже в "Холивуд" снимахте филм,как Садам "обгазява" народа си.А после какво излезе!? Да не коментирам и случая "Скрипал".
СлаваНаРусия

2022.02.14 | 16:36

2
Всяко зло на планетата и всяка война, и интрига е дело - краварско!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини