Борис Джонсън е призован да се извини на лидера на опозицията

  • 09 февруари 2022 10:05

  • 273
  • 0
Борис Джонсън е призован да се извини на лидера на опозицията
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е бе призован да използва днешния парламентарен контрол като „златна възможност“ да се извини за невярното му твърдение, че лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър носи лична вина за неуспеха да бъде осъден навремето педофила Джими Савил, предаде БНР.

Премиерът ще се появи за първи път в Камарата на общините, след като Киър Стармър бе нападнат от група хора пред парламента, като някои от тях го нарекоха „защитник на педофили“. Джонсън за първи път ще се изправи пред депутатите и след извършените от него промени в администрацията след оставки на ключови съветници в опит да спаси поста си след скандалите около събиранията на Даунинг стрийт в условия на локдаун.

Борис Джонсън сравнен с Тръмп след нападки срещу лидера на опозицията

Извършвайки промените Джонсън повиши някои от най-лоялните му служители, останали верни през последните бурни седмици, коментират политически наблюдатели.

Предполага се, че днес Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е няма да се извини. Въпреки че осъди нападението срещу Стармър, той продължава да не обръща внимание на призивите, сред които на и на депутати от неговата Консервативна партия, да оттегли коментарите си за Джими Савил.

Джонсън бе порицан за тези коментари и от председателя на Камарата на общините сър Линдси Хойл.

Теодора Александрова
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини