Москва въведе забрани на представители на ЕС да влизат на руска територия

  • 28 януари 2022 19:39

  • 10153
  • 5
Москва въведе забрани на представители на ЕС да влизат на руска територия
© Getty (архив)

Москва въведе забрана на няколко представители на Европейския съюз да влизат на територията на Русия, предаде АФП, цитриниа от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13359

В комюнике на руското външно министерство се казва, че мярката е в отговор на "абсурдната политика на едностранни санкции" на Брюксел.

Нота, уведомяваща за разширяване на списъка на представителите на ЕС със забрана да влизат в Русия, беше изпратена в представителството на Евросъюза в Москва.

В черния списък влязоха ръководители на европейски частни военни компании (ЧВК), както и представители на властови органи, които носят лична отговорност за воденето на антируска политика, изтъкна руското външно министерство.

"Руските ответни мерки засягат на първо място ръководителите на отделни европейски ЧВК, действащи в различни региони на света, които по неизвестни причини не предизвикват алергия у брюкселските еврочиновници. В списъка са включени и представители на силови ведомства, на органи на законодателната и изпълнителната власт в редица държави-членки на ЕС, носещи лична отговорност за прокарването на антируска политика и налагането на мерки, накърняващи законни права на рускоезични жители и медии", посочва то.

Ведомството допълва, че ЕС продължава "неправомерната си, деструктивна и безсмислена политика на едностранни ограничения срещу Русия".

Посланикът на САЩ в Москва: Русия казва, че не иска война, но поставя оръжие на масата за преговори

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10153 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хм

2022.01.29 | 06:08

5
А имената може ли, щом е списък?
ВънСатаНАТОотЗемитеНи на

2022.01.29 | 05:20

4
Те не са"представители",а са слуги на агентите-терористи от ФАЩ и Ингилизия,и за да няма "Майдани" и "цветни" краварски плячкосвания и безчинства,наричани от краварете"революции",трябва да бъдат изтребвани до крак със същите методи,с които ингилизкте и краварските главорези бастисаха Кашоги.

2022.01.29 | 04:29

3
Да я затворят и за ЕС туристи, пажалуйста!
Да

2022.01.28 | 23:21

2
Защото всички искат да отидат в азиатската кочина
Москва предизвиква

2022.01.28 | 20:32

1
алергии на 2/3 от света.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини