Дания отчете рекорден брой заразени с коронавирус за денонощие

  • 27 януари 2022 21:53

  • 1346
  • 0
Дания отчете рекорден брой заразени с коронавирус  за денонощие
© Getty (архив)

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Дания нарасна с 51 033 за денонощие, което стана нов рекорд от началото на пандемията, предаде ТАСС, цитирайки датския Държавен серумен институт.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31692

Общият брой на заразените е 1 582 551 от началото на епидемията, а общо в страната са били направени 233 419 теста, от които 21,86 на сто са се оказали положителни. Предишният рекорд беше 46 831 заразени, на 21 януари.

Броят на починалите нарасна с 18 за последния ден, достигайки 3674. Пациентите в интензивно отделение са 37.

Вчера датското правителство обяви, че от 1 февруари се отменят всички въведени заради пандемията ограничения. Поради големия дял на ваксинираните сред населението,COVID-19 вече няма да се смята за заболяване, което представлява критична опасност за обществото.

През декември миналата година Дания въведе редица ограничителни мерки - праг на броя клиенти в магазините и ресторантите в зависимост от площта им; затваряне на спортните зали, казината, развлекателните паркове, конферентните зали, кината и галериите.

Правителството призова държавните и частни предприятия да преминат на дистанционна работа.

От 16 януари кината, музеите и театрите могат отново да приемат посетители, въпреки високите показатели на разпространение на епидемията. Ограничен брой зрители се допускат и на спортни събития, при наличието на защитна маска и представяне на здравен паспорт.

Учениците в Полша се върнаха на дистанционно обучение заради рекордно увеличение на случаите на COVID-19

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини