Борис Джонсън не смята, че е нарушил закона с партитата на "Даунинг стрийт"

  • 25 януари 2022 16:09

  • 2907
  • 1
Борис Джонсън не смята, че е нарушил закона с партитата на "Даунинг стрийт"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е приветства днес разследването на Скотланд ярд във връзка с предполагаеми партита в официалната му резиденция на "Даунинг стрийт" в нарушаване на локдауна и заяви, че то ще помогне да се сложи точка по този въпрос, съобщи Ройтерс.

Вътрешно разследване се провежда от високопоставен държавен служител, който е споделил резултатите с полицията, "така че аз приветствам решението на полицията да проведе собствено разследване, защото вярвам, че това ще помогне на обществеността да получи яснотата, от която се нуждае, и ще спомогне да се сложи точка по въпроса", каза той пред парламента.

Лондонската полиция разследва партитата на Борис Джонсън


Междувременно говорител на британския премиер заяви, че Джонсън не вярва, че е нарушил закона. Всички ще окажат пълно съдействие на обявеното по-рано днес полицейско разследване, каза той.
Попитан дали Джонсън счита, че е нарушил закона, неговият говорител отговори: "Справедливо е да се каже, че той не смята така."

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
azz

2022.04.19 | 23:38

1
Angliiski licemer!!! Nishto novo.....

Добави коментар

Водещи новини