Многохилядни протести в Брюксел срещу ограниченията заради COVID-19

  • 23 януари 2022 16:34

  • 1061
  • 3
Многохилядни протести в Брюксел срещу ограниченията заради COVID-19
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Десетки хиляди хора излязоха днес по улиците на Брюксел днес, за да протестират срещу мерките на белгийските власти в областта на здравеопазването, съобщи ДПА.

Според първоначалните оценки в центъра на Брюксел е имало няколко десетки хиляди демонстранти, съобщи говорител на полицията пред медиите.

Шестима души са били арестувани преди началото на митинга за притежание на опасни или забранени предмети, каза говорителят.

Участниците в митинга са държали, наред с други, германски, френски и полски знамена. Освен това те са носели плакати с надписи като "Демокрация означава свобода", "Не на QR-кодовете" и "Не на коронавируса на обществото!". Много от тях не са носили защитни маски за лице.

Протестиращите държаха и плакати, с които показваха несъгласието си с ваксините срещу COVID-19 и призоваваха да се "защитят" децата.

Според информационна агенция Белга демонстрацията е организирана от няколко групи. Сред тях е била и "Обединени европейци".

Хиляди хора в Швеция и Финландия протестираха срещу ваксинационните паспорти

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1061 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.23 | 21:14

3
Махайте сертификата! Не след месец, а днес. Щом чуете временно или само още месец, знайте че лъжат.
те са 1 млн сигурно

2022.01.23 | 20:00

2
и е направо война с копоите бранещи фармацветичната мафия, строят се барикади, всички викат либерта... омръзна им на хората

2022.01.23 | 19:04

1
само с байряци не става

Добави коментар

Водещи новини