Гърция удължи противоепидемичните мерки

  • 19 януари 2022 18:20

  • 707
  • 0
Гърция удължи противоепидемичните мерки
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Гръцкото министерство на здравеопазването е приело предложението на експертната комисия и удължава срока на действие на противоепидемичните мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с една седмица, съобщава "Прото тема", цитрирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31529

Планираше се мерките да важат до 24 януари сутринта, но срокът им сега е удължен до 31 януари. Очаква се мерките да бъдат преразгледани следващата седмица, за да бъде преценено дали ще бъде разрешена музиката в заведенията и какво ще стане с работното им време.

Спад на новозаразените с COVID-19 в Гърция

В момента за вход в обществените служби, банките и супермаркетите се изисква сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. В магазините се изисква носенето на маска от стандарт FFP2 или N95 или двойна маска. В заведенията е задължителен сертификатът за ваксинация или преболедуван COVID-19 през последните три месеца. Работното им време е ограничено в интервала 5-24 ч. Музиката е забранена. Броят на седящите на една маса е най-много 6, а употребата на маски е задължителна при влизане, излизане или придвижване в заведението.

Предложението на експертите за удължаване на мерките е заради високия брой на смъртните случаи, които изключват всяка мисъл за облекчаването им в момента.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини