Спад на новозаразените с COVID-19 в Гърция

  • 15 януари 2022 14:10

  • 841
  • 0
Спад на новозаразените с COVID-19 в Гърция
© Getty Images/Guliver
Слушай новината

Гръцките здравни власти регистрират спад от 50%  на новозаразените на дневна база в последната седмица. Експертите от Съвета за контрол на пандемията обсъждат предложение към правителството за бавна и постепенна отменяна на част от COVID мерките, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

Специалистите в Гърция коментират с надежда, че следващата седмица се очаква плавно намаляване на заразените, както и на приетите в болници. Прогнозите се базират на намаляването на регистрираните активни случаи от 50 хиляди на 20 хиляди на ден в последната седмица. Леко отпускане на ограничителните мерки, засягащи предимно туристическия сектор, се очаква от началото на следващия месец, заяви председателят на лекарския съюз в Атина Матина Пагони.

Над 90% от хоспитализираните в интензивните отделения на държавните болници не са ваксинирани.

Днес и утре хората над 60 години имат последна възможност да си поставят бустерна доза, за да не плащат глоби от понеделник. Удължено е работното време на центровете по ваксиниране. В тях са ангажирани и мобилизирани частни медици, както и военни лекари.

Към здравното министерство има специална интернет платформа за легализиране на сертификатите за ваксиниране в страни извън Европейския съюз.

В Гърция ще глобяват хората над 60 г., които не са ваксинирани

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
841 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини