Белгия няма да следва Франция в опита "да гони" неваксинираните

  • 07 януари 2022 17:27

  • 2094
  • 0
Белгия няма да следва Франция в опита "да гони" неваксинираните
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Белгийският премиер Александер де Кро заяви, че не би следвал примера на Франция с опита "да гони" - в смисъл на оказване на натиск - неваксинираните срещу COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Този израз не е в речника ми, но ако кажем "да досадим", бих искал сме досадни за вируса, а не за хората, поясни той в интервю за местна телевизия по повод мерките, които правителството взима, за да намалее броят на неимунизираните. Целта ни е да направим всичко по силите си, за да ограничим разпространението на болестта, допълни белгийският премиер, цитиран от БТА.

Над 300 000 новозаразени с COVID-19 във Франция

Ваксинирането е най-полезно за постигането на тази цел. У нас този подход действа добре, половината от пълнолетните вече са получили подсилваща доза, каза Де Кро. В Белгия желанието за ваксина е голямо и оставам на мнение, че да убеждаваш хората е по-добре, отколкото да ги притискаш, допълни той.

Де Кро коментира темата в отговор на въпрос, свързан с изявлението на френския президент Еманюел Макрон от предните дни, че докрай ще оказва натиск над неваксинираните. Изразът на френски, който използва Макрон, е труден за превод, защото е от езика на улицата. Изразът, предложен като заместител от Де Кро, е често употребяван в Белгия и звучи далеч по-меко, защото в корена си не съдържа неприличен изказ.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини