Влизат в сила нови анти COVID рестрикции в Италия

  • 07 януари 2022 16:23

  • 1717
  • 0
Влизат в сила нови анти COVID рестрикции в Италия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Италианското правителство прие редица постановления с мерки срещу разпространението на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В. "Кориере дела сера" представя график на предстоящото им влизане в сила.

От утре, 8 януари, влиза в сила задължителната ваксинация за навършилите 50 години. Който не си е поставил поне една доза до 1 февруари ще бъде глобен със 100 евро. От 10 февруари до края на извънредното положение, което засега би трябвало да приключи на 31 март, се разширява използването на супер зеления сертификат (удостоверение, което се издава само на ваксинираните срещу коронавируса и на преболедувалите COVID-19).

Италия с нов антирекорд на заразени с коронавируса за денонощие

Съгласно новото правило той ще се изисква вече за хотели и други обекти за прием на туристи, за тържества след религиозни или граждански церемонии, за изложения, за конгресни центрове, за зоните на открито на ресторантите, за лифтовете, за басейните, спортните зали, за колективните спортове, за спа центровете, дори и в зоните им на открито, за културните центрове, за социалните центрове, за развлекателните дейности на открито. Което е най-важно от 10 януари супер зеленият сертификат ще се изисква за самолети, влакове и фериботи, както и за местния транспорт.

От 20 януари влиза в сила задължението за представяне на обикновен зелен сертификат (удостоверение за ваксинираните, преболедувалите и документ за отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа и за антигенен тест, направен до 48 часа) за посещение на фризьорски салони и козметични центрове.

От 1 февруари служителите в държавния и частния сектор на и над 50 години трябва да са с най-малко една поставена доза от ваксините срещу коронавируса, защото от 15 февруари ще бъде необходимо представянето на супер зелен сертификат за достъп до работните места. Това ще е в сила до 15 юни.

Обикновеният зелен сертификат от 1 февруари ще се иска от клиенти на обществени учреждения, пощенски служби, банки и финансови институции, както и за търговски дейности, като във втория случая ще бъдат установени изключения, за да може да бъдат удовлетворени съществените и основни потребности на хората.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини