Правителството на Кипър обсъжда нови мерки срещу коронавируса

  • 05 януари 2022 07:44

  • 773
  • 0
Правителството на Кипър обсъжда нови мерки срещу коронавируса
© Pixabay

Увеличаване на тестването за коронавирус в училищата в Кипър, ограничения за събиранията по домовете и на обществени места са сред новите по-строги мерки за спиране на коронавируса, които правителството обсъжда днес. Решенията за тях ще бъдат взети само часове след поставения във вторник нов рекорд на новозаразени от началото на пандемията, предаде БНР. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Новото затягане на мерките в Кипър е предизвикано от критичното влошаване на епидемиологичната ситуация през последната седмица. Предложенията за тях бяха финализирани след две срещи на членовете на Научния консултативен комитет, министри и президента Никос Анастасиадис във вторник.

Безопасното връщане на децата в класните стаи след ваканцията бе най-дискусионният въпрос в здравните и образователните среди през последните дни.След проведените консултации се очаква решение училищата да се отворят на 10 януари, както бе планирано, но със засилен контрол за разпространението на коронавируса в тях. Учениците вече ще се тестват два пъти седмично, вместо веднъж.

95% от сватбите и кръщенетата в Кипър са отменени заради Омикрон

Епидемиолозите предлагат разрешеният максимален брой хора за събирания по домовете да бъде намален от 20 на 10 души. Предвиждат се и още ограничения за посещенията на църкви, ресторанти, сватби и други социални събития. Ще бъдат определени и предпазните мерки, които трябва да се спазват по време на утрешния празник Богоявление.

5 457 нови случая на коронавирус обяви здравното министерство във вторник вечерта, което е най-високият брой от началото на пандемията. Това са почти 4,5% от извършените близо 123 000 теста.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини