95% от сватбите и кръщенетата в Кипър са отменени заради Омикрон

  • 04 януари 2022 10:56

  • 1362
  • 0
95% от сватбите и кръщенетата в Кипър са отменени заради Омикрон
© Pixabay

Пълно отчаяние цари сред организаторите на тържества в Кипър, защото 95 процента от сватбите и кръщенетата са отменени не само заради ограничителните мерки, но и заради хилядите нови случаи на КОВИД-19, съобщава в електронното си издание кипърският вестник "Филелефтерос", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Председателят на Кипърския съюз на професионалистите в организацията на тържества Константинос Мосаикос казва: "Не само мерките, които наложи наскоро правителството, но и рязкото нарастване на случаите на коронавирус, ни затвориха напълно".

"Коя двойка ще организира сватба и всички (гости) ще бъдат седнали?", пита той и допълва, че в момента ситуацията е такава, че все някой от участниците - булка, младоженец, кум или кума ще излезе положителен за вируса.

Проф. Витанов: Още утре ще видим на какво е способен “Омикрон”

Мосаикос споменава за случай, при който една сватба била отложена за трети път. Двойката е била на ръба на нервна криза и "затова се принуждаваме да се правим и на психолози", казва той. Мосаикос заявява, че браншът е поискал подкрепа от правителството. "Кой ще поиска да присъства на голямо събиране и да се страхува, че ще се зарази? Искаме да ни затворят и да ни подкрепят финансово", казва той и съобщава, че с отделни изключения всички планирани тържества са отменени чак до март.

"С пет хиляди случая дневно кой ще изпрати покана?", казва организаторът на тържества. Според него основният проблем не е изискваният бърз тест с валидност от 24 часа за присъствие на церемониите, а забраната на танците, "защото не става сватба без веселба". 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини