Олаф Шолц призова германското общество да бъде единно в борбата с ковид в първото си новогодишно обръщение като канцлер

  • 31 декември 2021 06:14

  • 1039
  • 3
Олаф Шолц призова германското общество да бъде единно в борбата с ковид в първото си новогодишно обръщение като канцлер
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф Шолц призова сънародниците си да бъдат единни в борбата с ковид в първото си новогодишно обръщение, след като стана приемник на Ангела Меркел на канцлерския пост, предаде ДПА.

Шолц, който стана канцлер в началото на този месец, прикани германците да се ваксинират срещу ковид на фона на голямото увеличаване на броя на заразените, дължащо се на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.

"Това, което е от важност сега, е скоростта. Трябва да сме по-бързи от вируса. Нека направим всичко, за да победим най-накрая вируса през следващата година", заяви Шолц.

Шолц помоли германците да проявят разбиране към значителното затягане на антиковидните мерки, което влезе в сила наскоро в Германия, като аргументира ожесточаването на мерките с необходимостта от борба с варианта Омикрон.

"Моля, отнесете се много сериозно към тези ограничения, за да защитите себе си и семействата си", каза Шолц.

Португалия намали от 10 на 7 дни изолацията заради COVID-19

Германия регистрира 41 240 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на института за заразни болести "Роберт Кох". Общият брой на случаите на заразяване с коронавирус в Германия достигна 7 150 422.

През последното денонощие бяха регистрирани и 323 нови смъртни случая, свързани с ковид. Общият брой на починалите е 111 925, информира БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1039 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
този ще го тричат

2021.12.31 | 08:40

3
като гледаме какво се случва в цяла германия
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.31 | 08:32

2
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.

2021.12.31 | 07:58

1
На 12 януари от 12 часа площад,,Народно събрание '' ако искати Ковид диктатурата да спре и да спрат да ни морят!Бъдете там всички! Не на Зеления Фалшификат

Добави коментар

Водещи новини