Заради Омикрон: В Германия призоваха за по-строги правила за пристигащите от Великобритания

  • 18 декември 2021 16:58

  • 2148
  • 0
Заради Омикрон: В Германия призоваха за по-строги правила за пристигащите от Великобритания
© gettyimages (архив)

Здравните министри на германските провинции призоваха днес националното правителство да наложи по-строги правила за пристигащите от Обединеното кралство, където вариантът Омикрон на коронавируса предизвика рязко увеличаване на заразените, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Регионалните министри предлагат Великобритания да бъде посочена като район, засегнат от новия вариант, което значи, че пристигащите оттам ще трябва да останат две седмици под карантина, дори да са ваксинирани. "Разпространението на Омикрон в Обединеното кралство е очевидно. Трябва да предотвратим разпространените му, колкото е възможно по-дълго, и да го забавим, колкото е възможно", се казва в изявление на министрите, разпространено след срещата им.

Проф. Витанов за Омикрон: През февруари вече ще имаме проблеми

В момента Великобритания е определена като висорискова зона и пристигащите оттам, които са се ваксинирали, или са преболедували КОВИД-19 няма нужда да представят отрицателен тест, нито да се подлагат на карантина. За неваксинираните важи изискването за тест и най-малко пет дни карантина. Идеята е мерките, които се предлага да се въведат за пътниците, идващи от Великобритания, да важат за всички страни, засегнати от новия вариант Омикрон, предаде ДПА. Пътниците, които са били през последните десет дни в страна, засегната от Омикрон, ще се изисква преди тръгване да представят отрицателен писиар тест. Бързите антигенни тестове вече няма да се признават. Изискването ще важи и за децата на шест и повече години.

Забрана за пътуване до Франция заради Омикрон

Случаите на Омикрон във Великобритания рязко са увеличиха. Към 17 ч. по Гринуч вчера те са били 24 968, което е с над 10 000 повече, отколкото през предходното денонощие, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини