Франция ограничи пътуването от Великобритания

  • 17 декември 2021 20:28

  • 589
  • 0
Франция ограничи пътуването от Великобритания
© gettyimages

Заради ръста на заразени с COVID варианта Омикрон на Острова, Франция на практика затвори границата си за хора, идващи от Великобритания.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 801

След като обяви, че няма да допуска на територията си хора без основателна причина за пътуване, Франция намали валидността на антигенните и PCR тестове от 48 часа на 24 часа за пристигащите пътници от Великобритания до Франция, съобщи БТВ.

Испания ще разшири достъпа до бустерни дози ваксини срещу COVID-19 за хора над 40 години

Пътуващите от Великобритания за Франция ще трябва да се самоизолират в продължение на седем дни. Изолацията ще може да бъде отменена след 48 часа, ако направен във Франция тест, даде отрицателен резултат. Досега тези ограничения се прилагаха само за неваксинираните.

Въпреки че за основателна причина се приема транзитното премианване през Франция на европейски граждани, сред които са и българите, новите правила предизвикаха опашки от двете страни на Ламанша. Заради това, че ограничението не се отнася за транзитно преминаващи шофьори, криза с размерите на миналогодишната, когато хиляди бедстваха по границата, не се очертава.

От българското посолство в Лондон съобщиха, че са взели всички мерки и имат готовност да окажат съдействие на всеки българин, който не може да премине границата. За момента няма информация за такива.

Мая Йорданова
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини