Португалия ще запази по-строгия граничен контрол заради коронавируса

  • 16 декември 2021 15:19

  • 482
  • 3
Португалия ще запази по-строгия граничен контрол заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Португалският премиер Антониу Коща каза днес, че заради новия вариант на коронавируса Омикон възнамерява да запази засиления контрол по границите на страната след 9 януари, когато трябваше да изтече първоначално предвиденият срок на мерките, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Коща дори допусна възможността граничният контрол да бъде затегнат. Догодина Португалия вероятно ще осигури още една подсилваща доза ваксина за хората от уязвимите групи, които вече са получили бустерна доза, добави той пред репортери.

Страната изисква отрицателен тест за коронавирус от всички пътници, които пристигат със самолети, отбелязва АП.

По-рано правителството обяви на практика едноседмично затваряне от 2 до 9 януари - период, през който работата от вкъщи ще е задължителна, а училищата ще бъдат затворени.

Португалия препоръча ваксинацията срещу COVID-19 на деца от възрастовата група 5-11 години

Последвайте канала на

Константин Тодоров
482 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.16 | 19:41

2
Хахаха те я нали бяха най ваксаните най спасените най бустерираните ама още ограничения сега и бустер на бустера ще слагат то ако имаше ефект от б,ок,лу,ците нямаше да се налагат никви бустери.

2021.12.17 | 10:48

3
Да се направят веднага визи за бацила и пълна проверка на всички влизащи бацили,само така ще го спрем.

2021.12.16 | 19:36

1
Вече над две години търпим простотиите на спасителите,резултатите са че спасени няма и грипчето си прави щамове и се разхожда по-света не-обезпокоявано а основния резултат е че едни хора яко забогатяха и ограничиха правата правата на хората и нямат никакво намерение да им ги връщат даже за още ограничения се напъват.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини