Станишев преди Срещата на върха: Ще приемем резолюция с конкретни социални политики

  • 16 декември 2021 15:09

  • 512
  • 0
Станишев преди Срещата на върха: Ще приемем резолюция с конкретни социални политики
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Традиционно преди срещата на върха в Брюксел, европейските политически семейства се събраха да обсъдят водещите теми за Европа. За първи път на срещата на ПЕС присъства новоизбраният канцлер Олаф Шолц, а в "Обнови Европа" се очакваше президентът Еманюел Макрон да обяви приоритетите на френското председателство, което започва на 1 януари 2022 година.

"Естествено, че съм доволен. Това ще бъде дебют на Олаф Шолц - не общо дебют, а като канцлер на Германия и това, разбира се, променя много неща на европейско ниво, защото нашето семейство става все по-силно. Особено като имаш зад гърба си канцлера на Германия, това дава възможност за много нови политики. И ние сме тук на Съвета на ПЕС с две основни цели - първо, да отбележим нашите успехи през годината, които са видими и значими, но второ, което е по-важно да приемем една обща резолюция за бъдещето на Европа - как ние социалистите виждаме Европа в развитие, защото ние постигаме не малко", коментира евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, предаде БНТ.

Сергей Станишев с коментар за министерския пост на Нинова

"Планът за възстановяване и неговите социални аспекти са предимно заслуга на европейските социалисти, но наред с това смятаме, че трябва да се направи много повече, за да може Европа да бъде по-справедлива, по-равноправна, с уважение към всеки човек, така че никой да не се чувства изоставен. Затова ще приемем една резолюция с много конкретни политики в социалната сфера. Надявам се това да бъде чуто от хората в ЕС, в това число в България", обобщи лидерът.

"Обсъждахме важни теми като Източното партньорство, общата позиция на ЕС по справянето с COVID-19, както и високите цени на енергията. Има възможности, които дава ЕК, както за национални действия, така и за европейски. Надявам се българското правителство да бъде адекватно по осигуряването на условия, които да направят живота на българските граждани по-добър, обясни Илхан Кючюк, съпредседател на "Обнови Европа", преди срещата на върха в Брюксел.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
512 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини