Папа Франциск в Гърция: Европа е раздирана от националистически егоизъм

  • 04 декември 2021 15:05

  • 1068
  • 7
Папа Франциск в Гърция: Европа е раздирана от националистически егоизъм
© Getty Images/Guliver (архив)

След пристигането си в Гърция Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март предупреди, че Европа е раздирана от "националистически егоизъм" по въпроса на миграцията, предаде БНР. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 597

Според него действията на ЕС за преодоляване на мигрантската криза продължават да са некоординирани, а решенията - временни. Брюксел не е "двигател на солидарността", подчерта папата. 

Съпричастност към съдбата на бежанците е посланието, което Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отправи още преди да пристигне в Атина.

Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу. Първата среща е в президентския дворец. Програмата включва също разговори с премиера Кириакос Мицотакис, както и с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним.

Във видеопослание понтифът напомни, че Средиземно море се е превърнало в „голямо гробище“ поради многото жертви на мигранти.

Утре Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети мигрантския лагер на остров Лесбос. 

Това е второто посещение след 2016 година на гръцкия остров, превърнал се в синоним на бежанската криза.

Утре следобед в Двореца на музиката в Атина ще бъде отслужена божествена литургия с ограничен брой посетители поради строгите епидемични мерки.

Папа Франциск пристигна на посещение в Гърция

Въпреки това католици от съседните балкански страни пристигнаха в гръцката столица, за да посрещнат духовния водач. Акредитирани са 200 журналисти.

Над 3500 полицаи охраняват Атина. 

Полицията забрани митингите и други масови събирания на хора в редица райони на Атина. За днес в центъра на гръцката столица бяха планирани два протеста "срещу принудителната ваксинация".

Папата пристига в Гърция след визита в Кипър.

Константин Тодоров
1068 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
tozi

2021.12.04 | 16:08

1
този на кой господ служи??? на алаха ли??? иска да ни напълни с ислямисти и мангали
Националист

2021.12.04 | 16:19

2
Европа е раздирана от това кой първи да те убие и да ти го хакне в устата мръсен сатанински ционистки боклук
tom

2021.12.04 | 17:19

3
tova e sahtoto kato vav vatikana taka se polucava kato se saberat mnogo pedali kato teb na edno miasto.
няма

2021.12.04 | 17:20

4
няма ли един али агджа да го гръмне тоя???
Силвия Дякова

2021.12.04 | 17:31

5
Защо не казвате нищо за Америка,защо премълчавате нейната роля за бежанците които прииждат в Европа ,защо непрекъснато ни налагате да ги приемеме ,да ги приеме Америка -който води войни в света за ресурси,защо не нападате Америка ?!
Емилия Димитрова

2021.12.05 | 04:29

6
Първият папа в историята на римокатолическата църква, която който е против християните и европейската цивилизация.
Емилия Димитрова

2021.12.05 | 04:31

7
Европа, особено западна, е подложена на чудовищна подмяна на населението и религията дължащо се на решението на Меркел да отвори пътя на милиони африканци и азиатци към нея. Процесът няма да спре докато не изчезне европейската цивилизация. Промюсюланският анти-папа Франциск е против европейските народи и националната им идентичност.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини