Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

  • 03 декември 2021 11:42

  • 460
  • 0
Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната
© Gettyimages (архив)

С цел ограничаване разпространението на коронавируса Норвегия въведе от днес, 3 декември 2021 г., задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната. В случай, че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29929

По информация на посолството ни в Осло тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19. 

Норвегия отново налага мерки срещу коронавируса, хората са призовани да носят маски

Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия: задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните 6 месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29929

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
460 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини