В Испания настояват за едни и същи пандемични мерки в цялата страна

  • 02 декември 2021 10:58

  • 663
  • 1
В Испания настояват за едни и същи пандемични мерки в цялата страна
© Getty images

В Испания опозиционната консервативна Народна партия поиска от лявото правителство на Педро Санчес да създаде един „здравен орган“, който да регулира в цялата страна ограниченията, наложени заради пандемията от Covid 19, за да няма „17 различни Коледи“, предаде БНР. Поводът са различните мерки, които 17-те отделни регионални правителства прилагат на своя територия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Заместник-секретарят по социалната политика на Народната партия Ана Пастор разкритикува практиката автономните региони сами да взимат различни решения относно ограничителните марки по време на пандемията вместо „експерти и учени“ да я управляват централно и решенията им да важат за цялата държава.

Испания потвърди трети случай на заразен с Омикрон

Според нея това обърква хората, които пътуват между отделните региони и трябва постоянно да следят в кой от тях какво е разрешено и какво не. Така например зеления сертификат е задължителен за осем автономни региона, 5 все още чакат решението на съда, за да го въведат, а четири региона сред които и Мадрид категорично отказаха да прибегнат до него.

„Готови сме да седнем и да работим с правителството за уеднаквяване на мерките“, каза Пастор и уточни, че очаква категорично решение и за носенето на маски на открито, след като Страната на баските поиска да бъде върната задължителната им употреба.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.02 | 12:40

1
Pоби

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини