Испания потвърди трети случай на заразен с Омикрон

  • 02 декември 2021 07:07

  • 1128
  • 0
Испания потвърди трети случай на заразен с Омикрон
© Getty images

Регионалното правителство на Балеарските острови потвърди за нов, трети в Испания случай на заразен с варианта Омикрон човек. Той е диагностициран в Лабораторията по микробиология на Университетската болница „Сон Еспасис“ в Палма де Майорка, предаде БНР.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Заразената с ковид варианта Омикрон е жена, която се е върнала от Южна Африка. Тя е влязла в страната, след като властите приеха новите ограничителни мерки за идващите от високорискови страни като PCR тестове и задължителна 10-дневна карантина, дори и тестовете да са отрицателни. Заради новия щам Министерството на здравеопазването актуализира Стратегията за ранно откриване, наблюдение и контрол на COVID-19. 

Първи случай на Омикрон в Испания

Съгласно нея контактните лица на заразени с Омикрон, задължително подлежат на карантина дори и да са ваксинирани. Под карантина се поставят ваксинирани и контактни лица на заразени с Бета и Гама варианти, както и на такива, за които се подозира, че са се заразили от норки. Новите мерки се приемат на фона на плавно нарастване на броя на инфекциите, които са вече 217 на 100 000 жители. За последното денонощие броят на заболелите е 10 536, а на починалите 28.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини