Първи случай на Омикрон в Испания

  • 30 ноември 2021 12:48

  • 1114
  • 1
Първи случай на Омикрон в Испания
© Getty Images

Регионалното правителство на Мадрид потвърди, че е открит първия случай на коронавирус от варианта Омикрон в Испания, предаде БНР. Това е 51-годишен мъж, който се е върнал от Южна Африка през Амстердам и има леки симптоми на болестта. В момента е изолиран.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Заразеният пътник е открит чрез антигенен тест на летище Барахас в Мадрид, след което от микробиологията на болницата Грегорио Мараньон са потвърдили, че става въпрос за варианта на Covid Омикрон. Властите веднага започнаха издирване на останалите пътници в самолета и контактните лица, за да ограничат разпространението на вируса.

Генералният секретар на ООН е обезпокоен от изолацията на южноафрикански страни заради Омикрон

Каталуния също проучва два възможни случая на Омикрон при двама пътници, които са дали положителен тест за коронавирус при пристигането си на летище Ел Прат от Южна Африка, през Германия. Министърът на здравеопазването на регионалното правителство Жозеп Мария Аргимон посочи, че анализират пробите, за да уточнят варианта на Соvid.

В понеделник и Португалия съобщи за първите 13 случая на Иберийския полуостров. Испания вече изисква отрицателен тест за коронавирус за всички пътници от Южна Африка и други високорискови страни, извършен най-много 72 часа преди качването на борда, независимо от това дали са ваксинирани или не.

 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.11.30 | 13:05

1
Ей, "забавиха" се тези хора, ей:)))! Или пък новото вирусче е... бавно, знам ли:)))?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини