В ООН са обезпокоени от Омикрон

  • 29 ноември 2021 21:54

  • 2919
  • 5
В ООН са обезпокоени от Омикрон
© gettyimages

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно каза днес, че е дълбоко обезпокоен от изолацията на държавите от Южна Африка, след като няколко страни наложиха ограничения за пътуване заради новия вариант Омикрон на коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 596

"Апелирам всички правителства да обмислят възможността за многократно тестване на пътуващи заедно с други подходящи и наистина ефективни мерки за избягване на риска от пренасяне, така че да може да се пътува и икономическото взаимодействие да продължи", каза Гутериш.

Великобритания свиква извънредно заседание на здравните министри на Г-7 заради Омикрон

Световната здравна организация предупреди днес, че появата на варианта Омикрон на коронавируса крие много висок глобален риск от ръст на случаите, като все повече държави съобщават за установени случаи.

Омикрон беше открит първо в южната част на Африка и много държави, включително САЩ и Великобритания, обявиха, че въвеждат ограничения за пътуванията от и до страни в района. Нивото на ваксинация срещу COVID-19 в Африка е едно от най-ниските в света поради липсата на достъп до дози на ваксините.

Гутериш отдавна предупреждаваше за опасностите от неравенството в достъпа до ваксини по света и че ниските нива на ваксинация са плодородна почва за варианти.

"Не може да обвиняваме хората в Африка за неморално ниското ниво на достъп до ваксини в Африка и те не бива да бъдат наказвани за откриването и споделянето на жизнено важната научна и здравна информация със света", каза той.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 596
Мая Йорданова
2919 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар

2021.11.30 | 12:03

5
Те ви казват, че не ви искат ваксините, вие пак ваксина, та ваксина!

2021.11.30 | 08:21

4
никоя общност и никой човек не е в безопасност, докато не спрем фашистите от сзо и оон

2021.11.30 | 02:06

3
Е.бал съм ви майката гнусна !

2021.11.30 | 00:02

2
Чифутската ционистка ООН да ми яде Х-У-Я

2021.11.29 | 22:36

1
Е да не ви казвам 'О о не' колко пари разходват за лични нужди и каква измислена организация е това .Където влезнат - разделят ! Където стъпят ,всичко се обърква.Помощи друг път.Където влезнат ,гледат да се настанят трайно и да си получават заплатките,да живеят прекрасно по мисии, с прислужници,готвачи,секретарки ,даже и компаньонки ,да пият,да ядат,да ги канят на партита и това в най- бедните държави.Където влезнат народите казват' о ,о не'.Това е най - фалшивата организация ,бръщолевене и нищо правене

Добави коментар

Водещи новини