Бум в записването на часове за ваксинация във Франция

  • 26 ноември 2021 19:27

  • 965
  • 2
Бум в записването на часове за ваксинация във Франция
© Getty images

Затягането на мерките срещу коронавируса във Франция доведе до рязко увеличение в броя на хората, които си запазват часове за поставяне на подсилваща доза ваксина, съобщава БТА.

Само вчера повече от 1,2 милиона души са си запазили час чрез сайта "Доктолиб", съобщиха администраторите на сайта.

Президентът на Франция: Великобритания трябва да възприеме сериозно проблема с мигрантите през Ламанша

Всички жители на Франция, които са над 18-годишна възраст, бяха призовани да си поставят бустерна доза, ако са изминали 5 месеца от последната им ваксинация. Една от причините за внезапния наплив от желаещи да си поставят трета доза е, че затегнатите правила ще отменят валидността на здравните паспорти на всички, който не са получили подсилваща доза в рамките на 7 месеца от последната им ваксинация.

За хората на 65 и повече години, които преди известно време бяха призовани да си поставят бустерни дози, новите правила ще влязат в сила от 15 декември, а за хората на и над 18 години - от 15 януари.

Жителите на Франция могат да посещават ресторанти и обществени събития или да пътуват със самолет или с влак за далечни разстояния само с т.нар. здравен паспорт, който доказва ваксинация, възстановяване от ковид или наличие на отрицателен резултат от тест. Броят на заразените във Франция от няколко седмици расте. Доскоро новите случаи на 100 000 души за седемдневен период бяха около 200.

Мая Йорданова
965 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЕЗНАМ КАК ДА

2021.11.27 | 11:30

2
НАРЕКА ПОДОБНА ИДИОТИЯ, НЕ НАМИРАМ ДУМИ!

2021.11.27 | 01:44

1
Пълен идиотизъм , нещо което не води до никакъв положителен ефект да продължаваш да го правиш !

Добави коментар

Водещи новини