Първият министър на Шотландия отрече, че напуска политиката

  • 25 ноември 2021 10:33

  • 285
  • 0
Първият министър на Шотландия отрече, че напуска политиката
© Getty images

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън опроверга спекулациите за нейното бъдеще като заяви, че няма намерение да изоставя политиката, съобщи БНР.

Никола Стърджън каза, че слуховете, че може скоро да се оттегли от политиката на първа линия са „мечти“ на нейните противници. Тя допълни, че ще продължава да управлява Шотландия като първи министър до изтичането пълния мандат на парламента в Единбург. Тя заема поста от 2014 година.

Никола Стърджън: Каквото и да прави Борис Джонсън, Шотландия няма да спре да се бори за независимост

Стърджън бе преизбрана през май, след като нейната Шотландска национална партия спечели парламентарните избори с рекорден брой гласове. Тя обаче често говори за емоционалното бреме да ръководи Шотландия по време на пандемията от Covid-19, което и доведе до слуховете, че може би ще обърне повече внимание на личния си живот, особено след като заяви в интервю за списание Vogue, че смятат със съпруга ѝ в бъдеще да вземат деца за отглеждане.

Сега в интервю за Би Би Си 51-годишната Стърджън заяви преди започващата в петък есенна конференция на нейната партия, че ще изкара пълен мандат. Една от основните точки в манифеста на Шотландската национална партия е провеждане на втори референдум за независимост до края на 2023 година, ако пандемията бъде овладяна.

Теодора Александрова
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини