Британската кралица присъства на кръщене на две от правнучетата си

  • 21 ноември 2021 22:32

  • 4405
  • 1
Британската кралица присъства на кръщене на две от правнучетата си
© Getty Images/Guliver

Британската кралица Елизабет Втора присъства днес на двойно кръщене - на две от правнучетата си, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кралицата, която е на 95 години, неотдавна по лекарски съвет отмени няколко свои публични прояви, но днес бе на кръщенията на Огъст, сина на принцеса Юджийни и съпруга ѝ Джак Бруксбанк, и на Лукас Филип, сина на Зара Тиндъл и съпруга ѝ Майк Тиндъл. Частната служба се състоя в замъка Уиндзор и на нея присъстваха членове на кралското семейство и близки приятели.

Огъст се роди през февруари, а Лукъс през март. Майките и на двете момченца са внучки на Елизабет. Тя има 12 правнуци, най-малката от тях е двумесечната Сиена Елизабет, дъщеря на принцеса Биатрис и съпругът й Едоардо Мапели Моци.

Притесненията за здравословното състояние на кралицата се засилиха, след като миналия месец тя прекара една нощ в болница, където бе приета за редовни изследвания. В края на октомври бе съобщено, че лекари са я посъветвали да си почине две седмици и да изпълнява само по-леките си кралски задължения.

Кралица Елизабет II проведе първа публична проява за пръв път от 19 октомври

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Симо

2021.11.22 | 06:32

1
Мичето от Вълчи дол пък закла по - рано прасето за Коледа

Добави коментар

Водещи новини