Нападнаха журналисти на протест срещу COVID мерките в Хърватия

  • 21 ноември 2021 14:26

  • 298
  • 3
Нападнаха журналисти на протест срещу COVID мерките в Хърватия
© Pixabay

Телевизионни екипи са били нападнати при протест срещу задължителните COVID сертификати в Хърватия, предаде агенция Хина. Протестът се състоя вчера в Загреб и събра граждани от цялата страна, предаде БТА.

Хина съобщава, че по време на демонстрацията репортерът Горан Латкович от телевизия РТЛ е бил нападнат от неиндетифицирани лица в гръб, докато е отразявал проявата. Нападателите са ударили репортера два пъти по лицето и в гръдния кош.

Други два телевизионни екипа са били словесно нападнати, а група протестиращи са взели микрофона на репортер на "Ал Джазира" по време на жива връзка.

Хърватите също на протест срещу COVID мерките и задължителните сертификати

В събота вечерта протестиращи са се събрали пред сградата на обществената телевизия ХРТ и са настояли за среща с директора, поискали са протеста да се предава на живо и да се преустанови с "цензурата", която телевизията налага.

Групата е пресрещната от полицията, която е блокирала достъпа им до сградата на обществената телевизия. Насилието над журналистите беше осъдено от правителството, политическите партии и журналистическите съюзи, както и от обмудсмана на държавата.

Участниците във вчерашния протест, наречен в социалните мрежи "Мълчаливо бяло шествие", искат правителството да отмени COVID  сертификатите, доказващи ваксинация или преболедуване, които станаха задължителни за работещите в правителствените и обществените институции, както и за всяко лице, влизащо в тези институции.

Теодора Александрова
298 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
GLOBAL CIVIL WAR

2021.11.21 | 15:55

3
3-тата свeтовна няма да е между великите държави. Те всичките са като дyпе, превръзки и гащи, за кво да воюват?! Глобална ГРAЖДАНСКА вoйна е бъдеще...

2021.11.21 | 15:19

2
Задължителната ваксинация е насилие, това е първопричината. Щом ще бодете, задължително чакайте рестото.
Въйй

2021.11.21 | 14:41

1
И при нас трябва така

Добави коментар

Водещи новини