Полша обвини Беларус, че превозва мигранти обратно към границата, въпреки разчистването на лагерите

  • 19 ноември 2021 16:56

  • 937
  • 1
Полша обвини Беларус, че превозва мигранти обратно към границата, въпреки разчистването на лагерите
© gettyimages

Полша обвини Беларус, че превозва с камиони мигранти обратно към границата между двете страни и ги кара да правят опити за незаконното ѝ пресичане. Това става броени часове след като беларуските власти разчистиха лагери по границата, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 596

Заявлението на Полша предполага, че очевидната промяна в тактиката на Беларус тази седмица не е довела до уреждане на кризата по границата, прераснала в сериозно противопоставяне между Изтока и Запада.

Какво тласка мигрантите към Беларус?

Говорителка на полската гранична охрана каза, че още снощи беларуските власти са превозвали с камиони стотици мигранти обратно към границата и са ги карали да се опитват да я пресичат по тъмно.

"В началото са били 100 човека, но после беларуската страна е докарала с камиони още хора. По-късно са били 500 души", заяви Анна Михалска на пресконференция. По думите ѝ по-малко хора пресичат границата, но някои големи групи могат да са доста агресивни.

Когато мигрантите са се опитали да прекосят границата, беларуските войски са заслепили полските граничари с лазери, каза тя и добави, че някои мигранти са хвърляли клони, при което са били ранени четирима граничари.

Мая Йорданова
937 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.19 | 17:17

1
Искат конфликт с Беларус по нареждане на Европейския.Нали не искат мерките в Европа и заемите от Световната банка.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини