Великобритания повиши нивото на терористична заплаха след взрива в Ливърпул

  • 15 ноември 2021 20:24

  • 1991
  • 1
Великобритания повиши нивото на терористична заплаха след взрива в Ливърпул
© Getty (архив)

Британското правителство повиши на много висока степента на терористична заплаха във Великобритания, което означава, че има голяма вероятност да бъде извършена атака. Решението беше взето след взрива пред болница в Англия, при който загина човек, предаде АП, цитирана от БТА.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател съобщи пред репортери, че равнището на терористичната заплаха е повишено предвид това, че случаят в Ливърпул е вторият терористичен акт в рамките на месец. Тя не даде повече подробности.

Официално: Взривът в Ливърпул е терористичен акт

"Нашите служби за сигурност и разузнавателните служби ежедневно предотвратяват всякакви видове актове", каза Пател. Те познават общата картина, следят обстановката, виждат всяко нещо, което прави нашата страна безопасна и сигурна и тази работа ще продължи, допълни тя.

Ръс Джаксън, ръководител на полицейските структури за борба с тероризма в Северозападна Англия, съобщи, че вчерашният взрив пред Женската болница в Ливърпул е предизвикан от "задействане на взривно устройство", внесено в автомобила от пътник. При последвалите взрив и пожар пътникът е загинал, а водачът на таксито е бил ранен.

Загинал и ранен при експлозия на такси в Ливърпул

 

Валери Зайцев
1991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЖалкиНищожества

2021.11.23 | 17:42

1
Май по-логично е да се каже:"След взрива във военния завод в Сърбия."

Добави коментар

Водещи новини