ЕК ще инвестира 1,98 милиарда евро в цифровия преход

  • 10 ноември 2021 15:15

  • 354
  • 1
ЕК ще инвестира 1,98 милиарда евро в цифровия преход
© Getty images

Европейската комисия обяви в сряда, че ще инвестира още 1,98 милиарда евро от програмата си "Цифрова Европа" за допълнително подобряване на процеса на цифровия преход в Европейския съюз.

Планът на комисията ще се съсредоточи най-вече върху въпросите на "изкуствения интелект (ИИ), облачните пространства и пространствата за данни, квантовата комуникационна инфраструктура, напреднали цифрови умения и широко използване на цифрови технологии в икономиката и обществото, както и в областта на киберсигурността и развитие на мрежата на Европейски центрове за цифрови иновации (европейските дигитални хъбове)", съобщава БНР.

ЕК предлага стандартно зарядно устройство за електронните устройства

"С програмата "Цифрова Европа" ние изграждаме сигурни и устойчиви цифрови инфраструктури. Целта е всеки в Европа – граждани, предприятия и администрации – да се възползват от готови за пазара технологични решения, коментира еврокомисарят Маргрете Вестагер, която е и изпълнителен вицепрезидент на "Европейската готовност за дигиталната ера".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.10 | 16:04

1
вие затова изчиствате възрастното население и въвеждате такива мерки на пълен контрол и подчинение, за да може като ви е готов планът за приложение, да няма оправдания, че някой е останал да ви пречи! затова и децата втора година са затворени вкъщи! ей, не се намери някой да ви се противопостави и да ви даде отпор!

Добави коментар

Водещи новини