Беларус обвини Полша в насилие срещу мигранти

  • 10 ноември 2021 11:09

  • 668
  • 1
Беларус обвини Полша в насилие срещу мигранти
© Getty Images/Guliver

Беларус обвини днес Полша в използване на насилие срещу четирима мигранти на границата между двете страни, съобщи Франс прес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

"Предвид множеството наранявания по телата на мигрантите, полските сили на реда са се отнесли брутално с тях и са ги прехвърлили над оградата с бодлива тел на границата" в Беларус, каза беларуската гранична служба. Тя уточни в изявление в Телеграм канала си, че четиримата мъже от кюрдски произход са били открити снощи в импровизиран заслон от беларуската страна на границата.

Матеуш Моравецки: Полша се готви за продължителна борба с миграционната криза на границата

Беларуската гранична служба публикува снимки на няколко осветени от огньове палатки близо до преградената с бодлива тел граница. На видео се виждат трима мъже с окървавено лице или ръце.

Хиляди мигранти са блокирани от беларуската страна на границата с Полша, а времето е студено. И двете страни са разположили войници, което предизвиква опасения за възможна ескалация, отбелязва АФП.

Две големи групи мигранти са успели да проникнат в Полша през границата с Беларус

От месеци Европа обвинява Минск, че умишлено прехвърля мигранти, идващи предимно от Близкия изток, за да дестабилизира ЕС. Според Брюксел целта на беларуския президент Александър Лукашенко е да си отмъсти за санкциите, наложени от Брюксел на неговия режим заради репресиите срещу протестното движение против спорното му преизбиране през август 2020 година, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
t

2021.11.10 | 11:36

1
А какво да ги правят, кой ги е канил ? Това е нахлуване в чужда държава, навремето са ги клали на место... сега с чай и кифличка ли да ги отглеждаме ?

Добави коментар

Водещи новини