Полски генерал обвини Русия за мигрантския натиск срещу страната му

  • 09 ноември 2021 15:22

  • 1349
  • 4
Полски генерал обвини Русия за мигрантския натиск срещу страната му
© Getty

"И Русия е виновна за мигрантския натиск, на който е подложена нашата страна през последно време", това каза полският генерал и бивш командир на елитно въздушнодесантно подразделение Роман Полко, написа газета.ру.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

"Това, че хиляди мигранти са пред прага на държава, която е членка на Европейския съюз и НАТО, се дължи не само на Минск, но и на Москва. Руските власти пропуснаха през територията на страната си хиляди мъже, жени и деца от Близкия изток. Тези хора пристигнаха в Беларус през Русия и сега се опитват да влязат в ЕС", заяви военният.

Полко също призова Северноатлантическия алианс и 27-те да отговорят твърдо и решително на по думите му: Опитите за използването на мигрантите за разрушаване на инфраструктурата по границата Република Полша, правени от страна на властите в Беларус не без помощта на Русия.

Както вече писахме, вчера голяма група мигранти се опита да разруши преградно съоръжение на беларуско-полската граница и да проникне в членката на ЕС. Във връзка с това военното и вътрешно министерства във Варшава изпратиха в източните части на страната още въоръжени свои служители.

Полша: Отбихме атака на мигранти

Днес в населения пункт Кузница Бялостоцка пристигна и полският премиер Матеуш Моравецки (на снимката).   

По-рано беларуският президент Александър Лукашенко, заяви че страната му повече няма да спира нелегални мигранти да използват страната като транзитен маршрут към ЕС.

Повод за думите на лидера в Минск бяха санкциите, на Беларус от Брюксел, наложени през май. ЕС въведе ограничения върху вноса на калиеви торове (основен продукт на беларуския износ), тютюневи изделия и други стоки заради ареста на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха задържани след като самолет на ирландската компания "Райънеър", извършвал полет от Атина до Вилнюс, бе принуден да кацне извънредно на аерогарата в Минск.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1349 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.10 | 02:10

4
ИСКАМ ГЛАВИТЕ НА: BRENNAN, KISSINGER, POMPEO, BURNS, BIDEN, TRUDEAU, Luigi Di Maio, Richard Moore, MAKRON, БОРИС ДЖОНСЪН, MERKEL, ЗЬОДЕР, ANDERS ASLUND, МАТЕУШ МОРАВЕЦКИ, БОРТНИКОВ, ГЕРАСИМОВ, ПУТИН, МИХАИЛ ХОДОРКОВСКИ, УКРО СКОТОВЕТЕ, ERDOGAN, БОРИСОВ, КИРИЛОВ, ПЪРВАНОВ, АХЛАДОВА, ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ, ЯНАКИ СТОИЛОВ, ЛЮБЕН ГОЦЕВ, ДАНИ КАНАЗИРЕВА, КОРНЕЛИЯ НИНОВА, СТЕФАН ЯНЕВ И КОЖИТE НА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, РУМЯНА ЧЕНАЛОВА.
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.10 | 02:08

3
ИСКАМ ГЛАВАТА НА МАТЕУШ МОРАВЕЦКИ!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.10 | 02:06

2
ЗАЩО БЕ, ПОЛСКА С В И Н Ь О !
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.10 | 02:05

1
ЧУДЯ СЕ, ЗАЩО ПОЛСКАТА С В И Н Я НЕ КВИЧЕШЕ, КОГАТО ГРУХТЯЩАТА БИВОЛИЦА ВКАРВАШЕ С МИЛИОНИ МАЙМУНИ?! :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини