Полша: Отбихме атака на мигранти

  • 08 ноември 2021 15:28

  • 729
  • 0
© Getty images (архив)

За отбиване на масова мигрантска атака на границата с Беларус съобщи прессекретарят на полското правителство Пьотър Мюлер, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1555

"Стотици мъже, жени и деца се опитаха да нарушат държавната граница в Подляско воеводство (в източната част на страната)", допълниха от вътрешното министерство във Варшава.

Полша разполага 10 000 войници по границата с Беларус

"Медии от членката на Европейския съюз съобщиха, че групата се е опитала да разруши оградата, издигната от властите от Полша за недопускане на нелегални имигранти в страната. "Ситуацията се успокои. Вероятно обаче тези хора ще се направят още един опит за нелегално проникване в Полша", написа варшавският в. "Политика", цитиран от ТАСС.

По-рано беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, заяви че страната му  повече няма да спира нелегални мигранти да използват страната като транзитен маршрут към ЕС.

Повод за думите на лидера в Минск бяха санкциите, на Беларус от Брюксел, наложени през май. ЕС въведе ограничения върху вноса на калиеви торове (основен продукт на беларуския износ), тютюневи изделия и други стоки заради ареста на опозиционера Роман Протасевич и приятелката му София Сапега на 23 май. Двамата бяха задържани след като самолет на ирландската компания "Райънеър", извършвал полет от Атина до Вилнюс, бе принуден да кацне извънредно на аерогарата в Минск.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини